Plafonds zijn vaak verwaarloosde delen van uw woning, maar om de waarde van uw woning te verhogen of voor de esthetiek is het schilderen van uw plafonds op een oogstrelende manier cruciaal. Lees verder voor meer!

Meer informatie over schilderen van plafonds vind je op www.schilderwerkensnel.be

Bij verfmake-overgangen lijken versieringen en muren altijd alle aandacht te krijgen. Soms worden de plafonds genegeerd. Met een verfrissende kleurlaag kunt u echter een perfecte afwerking bereiken en de bezoekers van uw huis/kantoor een goede reden geven om hun hoofd op te tillen, op te kijken en het schilderwerk te waarderen. Plafonds zijn toevallig de vijfde muren, en wanneer deze leeg worden gelaten wordt het ontwerp van een kamer niet verbeterd. Het is de verantwoordelijkheid van de ontwerpers om alle problemen van ruimtes – inclusief plafonds – aan te pakken. Ontdek enkele van de belangrijkste redenen waarom u uw plafonds altijd moet schilderen.

Het kan het ontwerp van uw huis verbeteren

Interieurontwerpers zijn van mening dat het ontwerp van uw huis kan worden verhoogd wanneer uw plafonds worden geschilderd. Plafondschilderen is een andere effectieve methode om te zorgen voor een impactvol ontwerp. Voor veel huiseigenaren en zelfs interieurspecialisten zijn plafonds vaak een bijkomstigheid of een bijkomstigheid. Wanneer deze echter worden geaccentueerd, kunnen ze de hele sfeer van de binnenruimte veranderen. Het gebruik van patroonbehang en een donkere kleur kan helpen om ze te accentueren en het hele ontwerp gemakkelijk te verheffen.

Het kan de binnenruimte groter doen lijken

U kunt bijvoorbeeld de interne ruimte groter laten lijken met zwarte kleuren. Het gebruik van een fluweelzachte zwarte kleur aan het plafond kan de ruimte groter doen lijken dan ze in werkelijkheid is. Hoewel het intuïtief kan lijken, kan een zwart gekleurd plafond helpen om kleine ruimtes groter te laten lijken en de illusie wekken dat de plafonds hoger lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Heldere witte muren en een zwart plafond kunnen de meer verzadigde kleuren van het decor en de inrichting in evenwicht brengen.

Het kan zorgen voor meer drama

Het is mogelijk om plafonds te schilderen in een kleur die een impactvol ontwerp kan bereiken. Het aanbrengen van materialen en verf op de plafonds kan elke ruimte helpen om een gedurfd designstatement te maken. Designexperts kunnen de ruimte eleganter en dramatischer maken door de integratie van hoge designconcepten. In tienerkamers kunt u bijvoorbeeld een zekere mate van elegantie en drama toevoegen door plafonds met een prominente sierrand te schilderen. Het kan worden gemaakt om er fris en jonger uit te zien met een feestelijke blauwe kleur. Wat extra aandacht voor het ontwerp kan dergelijke kamers in de beste orde houden.

Het kan plezier en creativiteit toevoegen

U kunt meer verbeelding en creativiteit in de ruimte brengen door het toevoegen van felle en gewaagde kleuren op de plafonds – dat zijn de beste plekken om hun leuke en creatieve aard te introduceren. Het is mogelijk om de muren in meer gedempte kleuren te houden, terwijl de plafonds in meer leuke en grillige kleuren kunnen worden geschilderd. Het gebruik van kleur op een plafond kan meer interesse wekken in de kamers, en iets geven om de muren aan te vullen.